2015. július 13., hétfő

Vendégség politika

 Az úgy volt (van), hogy évek óta minden nyáron menetrendszerűen megjelennek nálunk azok a kis vendégek, akiket sok helyre kívánunk, de a házba, lakásba a legkevésbé. Jah, egérékre gondolok. 
Volt olyan évünk, amikor nyolcat(!) fogtunk. Mi, mer' az azóta eltűnt Kamikaze nem volt hajlandó foglalkozni velük. Kis korában fogott jó párat, de erről a szokásáról a későbbiekben letett teljesen. Úgyhogy maradtunk mi, meg a ragasztó. Tudom, nem a leghumánusabb megoldás, na de az egérfogó igen?? 
Szóval, miután az elmúlt héten mindjárt kettőt is sikerült megfogni, felfigyeltünk arra a nem elhanyagolható tényre, hogy valamiért bemásznak a hátsó öveg ajtóra épéntett szúnyoghálós ajtó alatt. Eddig ezt nem tették, mert nem volt helyük hozzá, de újabban valahogy ismét utat találtak maguknak. Miután Bumi rendszeresen jelezte a helyet, ahol közlekednek a kis rohadékok, találtunk egy üreget. Az ajtó alatt... 


Aztán azt is észrevettük, hogy minden nap kisebb, takaros kis föld, és törmelékkupacot ürítenek ki magunknak a lakásfoglalók. Igazából az én trehányságom, hogy eleddig nem dolgoztam be semmiféle anyaggal azt a rést. Gondolhattam vón, hogy hamarost megtalálják valami kis dögök. Ezért első lépésként felöntöttem vízzel a kis barlangot, ha van valaki odabenn, akkor bújjon elő.  


De nem volt, így kezdődhetett a munka. Kiderült mire jó az évek óta stagnáló, flexibilis ragasztó. 


Kicsit darabos már, de azért pompásan felhasználható. Főleg, ha van kéznél egy használaton kívüli virágcserép, meg egy kis kerítésdarabka. Ez utóbbiak mozsárként működtek közre. ( És igen, az ásót kicsit szétzúztam...) Meg a ragasztó darabjait is a rögtönzött mozsárban.  


Némi víz hozzáadásával aztán jó "májjjasra" kevertem, hogy egy örökbecsűt idézzek, oszt a kőmíjes kanalam segedelmével felhordtam a masszát a területre. 


Emígyen hermetice elzárásra került a kialakítandó kis lakás a nagy lakás alatt. 

Oszt még kérdezhetné a nyájas olvasó, hogy mi célt szógál a szúnyoghálós ajtó alsó feliben felerőséntve a négy palló? Hát, kérem szépen, az azé' van ottan, mer' Bumigugya rendszeresen jelzi "kopogással" (ugye tudjuk milyen is az egy gugya résziről) belépési, vagy átal haladási szándékát. Átal haladási igen, mer' rendszeresen csupán azé' folyamodik bebocsáttatásért, me' így hamarabb átér a bejárati ajtóhó (ahun is meg ki kell bocsájtani ütet), mintha megkerülné a házat... Azé nem egy elveszett személy, na. 

3 megjegyzés:

Holdgyöngy írta...

Mi csigákkal és vakondokkal hadakozunk, az sem kevés, s nem ilyen egyszerű a megoldás. A háttér a sajátod?

Holdgyöngy írta...

Amúgy firnyákolt állat nálunk is található! Szerintem ezért tartjuk őket.

Gandalf írta...

Csigákkal mi is hadakozunk eleget. Igyekeznek mindent tönkretenni. Ezért nincs, többek között, hortenziánk... Sajnos tényleg mindent tönkretesznek.
A háttér, egyenlőre legalábbis, még nem saját kútfőből jött. De nemsoká!