2012. március 4., vasárnap

Hiánypótlás

 Tegnap, kihasználva a jó idő adta lehetőségeket, hiányt pótoltam. Egész pontosan a brand new elő teraszunk szalufái közötti réseket tömködtem be.
Ámde haladjunk időrendben!
Első lépésben állandó meós társammal könnyed terepszemlét tartottunk.

(Ezalatt párom elhúzott dolgozóba, hiszen valakinek hozzá kell járulni a családi büdzséhez, míg a többiek csak szórakoznak.)

(Kis) dolgunk végeztével aztán továbbhaladtunk.  

Bekukkantottunk Szomszédékhoz. Ő Hekki, szomszédunk Jagd terrierje. Legalábbis az egyik, mer' nem egyedül van. Bírom, jó csávó!
De tovább!


A harmadik képen látható kis bokrocska tavaly egyetlen nyamvadt kis ágacska volt, amit, ha jól emlékszem, kétszer nyírtam meg fűnyíróval. Ahhoz képest íme, here I'm!


Ez a kis babér így "meztelenül" szépen átvészelte a telet, és a minusz -15 fokokat is! Remélem szépen beindul, ha eljön az ideje!


(Kis)madártávlat. Bár néha rigók is betársulnak.


Hatalmas ricsajban léptem ki a teraszra. Ez az almafa, ahol az etető lóg (bal oldalt). 29 kismadár csivitelt boldogan az etető körül és benne. Azonnal előkaptam gyorslövetű fotoapparátom, és lőttem. Ha valaki a 29 csivitelő kis élőlényből csak egyet is talál e fotón, kérem kommentelje már meg! (Ennyit az óvatosságomról...)

Na de aztán térjünk a trágya!

 

Mióta tavaly novemberben elkészült, nálam tanultabb és okosabb emberek tanácsára figyelmezve, hagytam a fát, hadd száradjon, alakuljon. Nem is történtek nagy eldeformálódások, változások, leszámítva néhány vékonyabb repedést.



Még az ősszel kapott két rétegben Bori alapozót penészesedés, gombásodás ellen.
A terep előkészítése után aztán nekiláttam a szalufaközöket egyenként lemérni és beszabni a takarást.


10 cm hosszú stáflikat szabtam maradék tetőlécből, amiket becsavaroztam a szalufa belsejéhez, és ahhoz tudtam rögzíteni a 2 cm vastag hajópadlót. De! Hogy már az elején ne induljon simán a dolog, egy kis szervizeléssel kellett folytassam az első lépéseket.


Láncfűrészemen (Makita) van egy kis kézi szívató gombocska. Az a barna dudor a benzinsapka felett. Ez csatlakozik a benzintankból kijövő vékony kis csőhöz, majd ezen keresztül folytatja útját a benzin (keverék) a teljes megsemmisülés, és energialeadás felé. Ez a kis kéziszivató gombocska vákuumot képez, így megnyomva őt benzint szippant fel a tankból a könnyebb, gyorsabb indulás elősegítésére. Na ez a gomb lecsúszott a benzincsőről és csak sima levegőt volt hajlandó szívni. Azzal meg ugye nem annyira szoktak ezek a gépek elindulni. Úgyhogy előbb vissza kelletett szerkesztenem a rendeltetése szerinti helyére. Aztán folytatódhatott a napsütés, madárcsivitelés és a munka is.

Gépparkom legújabb tagja, és az első méretre szabott darab (ami jó is lett! - a szerk.)

Milyen szépen fénylik az új eresz, ugye? Meg a lajtorgya.


Munkálataimat komoly szakértői team kísérte figyelemmel.


Kis idővel később. A háttérben megfigyelhető, ahogy a meo komoly kritikával illeti munkatempómat.


       

Ready, fertig, kész! Íme.
Likak kiiktatva, ide már be nem költözik senki hívatlan! És így már tényleg jól mutat.

7 megjegyzés:

Laci írta...

Jó meósod volt, hogy még le is tud fotózni!
Már csak e kerttel kellene valamit csinálni.
A régi redőny sajnos nem jó, a miénk 196 cm széles. Ma megadta az egyik léc magát, úgyhogy többet már nem nagyon lehet kispórolni.

Gandalf írta...

Szia!
Meosom lassan megtanul írni, olvasni, villával, késsel enni stb. Esze van hozzá, csak a végtagok, a beszédhez meg a hangképzőszervek alkalmatlanok...
Lassan újra beindul a kertprojekt is. Már tényleg ideje. A tervek már megszülettek, csak a kialakítás van hátra.
A Ti házatok mekkora alapterületű? És hány szobás?

Frater Thomas írta...

Vaze! Totál kimaradt nálam, hogy másik blogod is van. De hiánypótlás lesz, mert feliratkozok. :)

Üdv: frater

Gandalf írta...

Welcome itt is Frater!

A másikat kis időre jegelem, de remélem nem örökre kell megtennem!

Üdv:
Gandalf

Laci írta...

110 nm, 3 szobás és 3,40 a belmagassága. Valamelyik előző tulajdonos kicseréltette az ablakokat szabvány háromszárnyú TÜZÉP ablakokra. De úgy látszik, hogy nem szabvány.
Mi lesz a kertben? Remélem, hogy nem fű, körbe tujával!

Gandalf írta...

Laci!
Nálatok mi van? Már a kertben...

Szerafina írta...

Szia! de jo,hogy ratalaltam a blogodra, mert mi is ilyesmire keszulunk. egyelore meg a konkret haz sincs meg, de rajta vagyunk, es nagoyn ugy nez ki, hgoy egy hasonloan kocka lesz. :) erdeklodessel varom a tovabbi reszleteket! ha gondolod, nezz be hozzank majd, bar mint irtam, meg csak a nulladik fazisban vagyunk. :)
http://tenylegfalu.blogspot.com/