2012. március 26., hétfő

Újrahasznosítás

 Sacc per kb két, vagy három hete jártunk Pécsen, or Pécsett a Kikában. Néhány órát, szó szerint, igénybe vett, míg végig sétáltuk az egészet, s gazdagabbak lettünk néhány ötlettel, illetve három darab futó szőnyeggel. A szőnyegekről később, most egy ötletről szeretnék posztolni.





A képen látható egy lapitopi tartó, amelynek az aljára tépőzárral könnyedén feltehető műanyagba burkolt habszivacs található. (A cingarettás doboz csak a méretviszonyok szemléltetése okán került rá.) Az ára 4000 Ft. 
Hát nekem megtetszett ez a kis találmány, de nem akarok adni érte ennyi pénzt. Szerintem túl sok, márcsak azért is, mert tudom, hogy a bekerülési költsége kb 500 Ft. De valószínűleg még ezt sem éri el... Szóval otthon körülnéztem milyen e célra felhasználható anyagom van. Találtam fenyőfa maradékot, bútorlap maradékot, amit azonban nem ajánlok hozzá, mert ha az véletlenül megázik (elég egy pohár víz), akkor vége. Végül ráleltem egy préselt lemez darabkára, aminek aztán nem ártanak igazán a külső mechanikai hatások, és egyáltalán nem görbül. Levágtam belőle egy 50 cm x 40 cm-es darabot, lekerekítettem a sarkait, illetve lecsiszoltam a felületét jó rendesen, mert már teljesen be volt sárgulva.



Az alja közepére ragasztottam egy kisebb darab habot, hogy kényelmesen ölben tartható legyen a lap. A habszivacs darab a munkahelyemről származik hulladékból.



És kész a lapitopi tartó. Nem rossz dolog, ugyanis, ha például ágyban használja az ember gyereke, vagy lánya, akkor ennek a merev lapnak köszönhetően a gép egy sík felületen tud feküdni, és a szellőzése tökéletesen működik. Melegedés miatti problémák kiküszöbölhetőek ilyeténformán.


És a bekerülési költsége erősen a nullához tart, mert otthon fellelhető anyagokat használtam fel újra.



2 megjegyzés:

Szerafina írta...

klassz! :) nekunk meg meg megvan az etetoszek asztallapja (fa), meg az is lehet, hogy ilyen lesz belole. :) koszi az otletet!!! :)

Gandalf írta...

Kérlek!