2015. január 4., vasárnap

Gárderób

 Na, kérem. Ismét egy régi álom valósul meg. 
Már legalább kettő, de inkább három éve tervezzük egy komolyabb gárderób megépéntését, majd elhelyezését a térben. Skiccpausz barátom ( Fonzi az asztalosmaestro ) ma átlépett kies hajlékunkba, oszt rögvest nekiláttunk a tervezésnek. Első lépésként a terepszemle esett meg... Aztán tanácstalan hümmögés, melybe kezem nyomán állam borostájának fülsértő sercegése illeszkedett. Majd Skiccpausz barátom hozzám fordult és elnyúlt képpel bámult rám... és újabb hümmögés. A zajok sorát két üvegpohár finom csendülése folytatta, majd a beléjük kerülő nedű és amaz szénsavtartalmának halk sziszegése. S már jöttek is az ötletek. Amelyek persze már jó előre léteztek, de a mai napon finom módosításon estek át. És kialakult a végső elképzelés.


Ez csak egy skicc, de a lényeg kiolvasható. Azaz a bejárati ajtó és a gyermekszoba ajtaja közti teret, falat építjük be. A két ajtó közti távolság közel három méter. Úgyhogy van helyünk bőven az ötletek kényelmes megvalósításához. És akkor a magyarázat - 

A bejárati ajtótól elhagyunk közel fél méteret. Ahol is kezdődik egy szép, 1 méternél kicsit hosszabb, 45 cm mélységű komód három nagy fiókkal. A magassága szintén 1m körüli. Fölötte egy kétajtós, lapos kisszekrény helyezkedik el, ami a villanyórákat lesz hivatott magába rejteni. A komód mellett jobb oldalt egy hatalmas gárderób szekrény magasodik. Méretei - 245x105x55. Gyakorlatilag a plafonig betölti a teret, bár igaz, két részletben, hiszen a szekrény tetején egy ugyanolyan széles és mély, kétajtós kisebb testvére fog nyugodni. A gárderób és a szoba ajtaja közt ismét kimarad 40cm. Azon a negyven centin díszlik ugyanis egy szép terméskő berakás, ami a skiccen is szerepel a jobb végen.


A fenti kép alján látható az egész felülnézetből. Ennek elkészítésére azért volt szükség, hogy párom is lássa, hogyan alakul a komód és a gárderób mélysége közti különbség áthidalása. Tehát a komód felső lapja hozzá leszen kanyarétva a gárderóbhó.
Mindkét képen kicsit kivehető a középen, hogy a kis szekrény és a gárderób között két kis polcocska hidalja majd át a távolságot. De itt van méecce .


Fölöttük vonalkázva "Fal" felirattal látható az egykori bejárat áthidalója. Az emígyen körbe leszen épénteve.
Holnap megrendelem az anyag egy részét, a többit Skiccpausz alkotja meg, aztán, ha elkészül minden alkotó elem, akkor összeszerelés következik. Végül mindezt egy következő posztban bemutatom, s terveim szerint egy költségvetést is kanyarétok hozzája.
Jah és a lábazat! Az ugyanolyan lesz, mint a kis ládika lábazata, amely úgy egy éve készült.

Oszt így. 

3 megjegyzés:

Holdgyöngy írta...

Á, az előbb olyan csengő hangokat hallottam, furcsálltam is eléggé, tán hallucinálok? Akkor jól hallottam, ez a koccintás volt nálatok. Sok sikert a kivitelezéshez, várom a beszámolód!

Holdgyöngy írta...

Megnéztem a ládika lábazatát, már emlékszem, nagyon szívbéli!

Gandalf írta...

Szeretném, ha ez a lábazat mintázat több helyen is visszaköszönne a lakásban, Holdgyöngy. Ha ez a projekt is megvalósul, akkor már négy bútor fog ugyanolyan lábakon állni. Szerintem nem rossz elképzelés, ha visszaköszön itt-ott a mintázat. :)