2015. december 17., csütörtök

Barni

Úgy másfél hónapja, hogy kis családunk újabb jövevénnyel bővült. Bár még csak négylábúval...

Ő Barni.

Párom talált rá a neten Barni tesójára, aki szakasztott Brúnó, csak kicsiben. Sajnos ő egy fertőzés miatt elpusztult, amit viszont a kis gézengúz simán átvészelt. 
Hogy milyen fajta? ... Verteli... ahogy baráti körben szoktuk megnevezni... :D Amúgy valami terrieres, vizslás beütésekkel rendelkezik. 

Mint említettem, a tesójára a párom talált a neten. Szerelem volt első látásra. Hirtelen ötlettől vezérelve kerekedtünk fel, s kerestük fel Andreát, aki kutyamentéssel foglalkozik. Ő a Vasi Állatvédők Egyesületének alelnöke. Tőle tudtuk meg, hogy a kiskutyusokat egy erdőben, egy bokor alatt találta meg egy túrázó szlovák fiatal. Ő értesítette az állatvédőket. Andrea aztán, miután az óriásbébiket állatorvos segítségével "rendbe" szedték, posztolta őket, hogy örökbe fogadhatóak. 

(Basszus! Épp most lopkodja a diót...  :D) 

Így kerültünk hát Andreához. Első látogatásunk alkalmával Barni a cipőfűzőm kikötésével kezdett, majd, mint aki jól végezte dolgát, elment és lefeküdt aludni. Akkor még Mollyt, a tesót szerettük volna örökbe fogadni. Néhány nappal később tudtuk meg, hogy ez nem fog sikerülni... Aztán egy héttel később újra felvettük a kapcsolatot Andival, s újra felkerekedtünk. Úgy döntöttünk, ha egyedül ő maradt életben a négy testvér közül, megérdemli, hogy a lehető legszebb életet élhesse...! S ehhez talán hozzájárulhatunk úgy, hogy magunkhoz vesszük, és akár csak Brúnó, ő is családtaggá válik. Brúnó ide, s tova 14 éves. Bár nem látszik rajta. Egyöntetű vélemények alapján, legalább 6, 7 évet letagadhat. 
Amikor Barni megjött, Brúnó szinte sokkot kapott. A kiskutya sehova nem mehetett egyedül! Barátság lett első szaglásra. Nem, másodjára, mert a kis szaros először úgy megijedt a nagy böhömtől, hogy szó szerint bepisilt, és bebarnázott. Persze nem ezért lett Barni! :DAz első napokban még nagyon meghúzta magát. Aztán, ahogy megszokta az új környezetet, családot... Beindult a gépezet. :D Semmi nem szent a számára, minden játék. Legyen az gyújtós, söprű, növény, kavics, ruhadarab... bármi. Akkora kuplerájt képes csinálni az udvarban...! Csak néhány szösszenet:

  • -kirángatta a fóliát a ház köré terített nagyszemű kövek alól, teljes hosszban,
  • -a kinti teraszos söprűt atomjaira bontotta,
  • -minden nap azzal a szétrágott fanyesedékkel gyújtom be a cserépkályhát, amit Barni a bejárati ajtó elé termel,
  • -a leandereket kirángatta a cserepeikből,
  • -az erdőből hazatelepített páfrányok eltűntek,
  • -az udvarban szaporodnak a tankcsapdák,
  • -Brúnó hiába alszik édesdeden, Barni ráront és felébreszti, mert játékidő van... ami néha nem tetszik a kisöregnek


  • éjszaka minimum kétszer ébreszt. Egyszer mert pisilni kell, néhány órával később, mert jatékidő van... mondjuk hajnali 2.50-kor...
Tehát még van mit tanulnia a kis perpetum mobilenek. Persze vannak jó dolgok is, amiket a nagytól tanul. Ma már pl nem habzsolja az ételt. Korábban előfordult, hogy annyira falt, hogy utána ugrott a kisróka. És, ami a legfőbb, hogy már vérmesen védi a házat, a birtokot. :D 

Security system on board

Ja, és ő az a szerzet, akinek nincs bajsza. Miért? Mert annyira imádja a kandallót. Ott ül előtte és hosszú perceken keresztül nézi a lángnyelvek játékát... vagy befekszik mögé. De olyan közel, hogy a bajusznak huss...Néha ugyanígy van a tévével. Elé ül és nézi.... Hihetetlen. :D
Mint ahogy az is, másfél hónap alatt mekkorát nőtt.

7 megjegyzés:

Holdgyöngy írta...

Nagyra nőjön nálatok kicsi Barni!

Aranyalma írta...

Ahogy Tündérbogyó mondaná: jaaaj,olyan szukimuki :-)

Névtelen írta...

A mi kutyánk is menhelyes. Az első évben megtanított bennünket arra, hogy az utánfutó villanyvezetéke ínyencség egy kutya számára. Háromszor rágta el, természetesen először úgy vettük észre, hogy már indultunk volna. (Hirtelen nagyon egésséges lett a mamája.)Aztán leszokott erről.
Sok örömet hozzá.

ZsUR

J. írta...

De jó, gratulálok! Barni nagyon cuki! Az biztos, hogy unatkozni nem fogtok ti sem és Brúnó sem, aki a kiskutyának köszönhetően még vagy 5 évet letagadhat majd a korából. Még inkább vissza fog fiatalodni. :)

Gandalf írta...

Holdgyöngy, Aranyalma - Szukimuki, köszönjük! Fantasztikus dolog reggel arra ébredni, hogy egy vastag kötelet nyomnak a képembe kisebb fújtatás kíséretében, a csillogó szemek pedig azt kiáltják - Húúúúúzd!! :D

Gandalf írta...

ZsUR - Először is üdvözöllek Kádárkockáéknál!
Mi most a karácsonyfa projekttől tartunk nagyon. Barni biztos, hogy be fog próbálkozni valami trükkel... ;)

Gandalf írta...

J. - Brúnó néha szemrehányóan tekint ránk... minek hoztuk ide ezt a kis energiabombát... aztán leteszi a fejét, és durmol egyet... amíg Barni újra rá nem ugrik... szó szerint... :)