2013. május 4., szombat

Csak egy kis tavaszi, már már majdnem nyári, előzetes

 Köszi mindenkinek, akik rám szóltatok, hogy már elmúlt a tél, ideje megébrednem, és újra posztolni. Kicsit félve teszem :D, mert az előző posztban is meghirdettem a tél utolsó próbálkozását, erre Holle anyó még kétszer beterítette a határt úgy, hogy csak néztünk nagy, kompót szemekkel...
Mindenesetre egy kis képes áttekintés az elmúlt egy hónapról. Egy hónapról, mert egy hónap az átmenet a télből a majdnem nyárba...






Itt már egy kis kora tavaszi hajnali ködös derengés látható erősen rügyező, metszett Vilmos körtével, háttérben szilvával.

Ugyanaz a Vilmoskörte virágba borulva.


Varnyúháj kezdeményecske

Az egyik sziklakert is beindult



A babér nem csak, hogy túlélte a telet bármiféle biztonsági intézkedés (takarás) mellőzése mellett, de burjánzik. Szemmel láthatóan nagyon jól érzi magát.

Az ültetvény :)
Benne mindenféle jósággal úgy mint zöldborsó, dughajma, zöldségek, sárgarépa, patiszon, epör... a nagymamám hítta így, epör... És a hítta sem elírás. Hítta - hívta... A dughajmát már nem is említem.

Idén kísérleti jelleggel készült a hagyományos epörültetvény ( a kompromittáló dokumentum alján bal kéz felől a sok kákiccsal :) - részlet) mellé egy fóliázott epör ágyás is. Állítólag nem gyomosodik, amit már most cáfolok, és ebben a formában állítólag nem lesz koszos, sáros a termés... Hja kérem meg köll aztat mosnyi ám!

 A négy éves bosc cobak körte. Tavaly már termett egy, azaz egy darabot. Ha minden jól megy, idén felülmúlja tavalyi önnön magát. :D

Vegyes cseresznye. Az egyik fele ugyanis korai ropogós, a másik fele júniusi csürdöngölős. Az előző gazdája így ojtotta. 

Ő a cseresznyemeggy. Asszem idén is lesz mit a süteménybe apréttani.

Egy Imike munka közben.

Vilmoskörte labda

Ezt az orgonát három éve ültettem. Tavaly két kis virágot hozott, most úgy tűnik jócskán virágzik. Talán jól érzi magát őkelme?





Golden alma.

A tavaly készült kiskert a lépcső mellett. 




És végül megbújva a menták között.









7 megjegyzés:

Szerafina írta...

Hú, mennyi élet! Szépen beindultak nálatok a dolgok! :)

Lidike írta...

Gyönyörű kertetek van, szebbnél szebbek a gyümölcsfák is.
A babért honnan sikerült szerezni? Már nagyon régóta szeretnék én is egy babérfát de még nem jött össze.

Annamarie írta...

Hú de szép minden! Vártuk már a bejegyzést, volt is miért!

Gandalf írta...

Sziasztok! Köszi for mindenki!
Lidi - A babért egy falubéli mamitól kaptuk tavalyelőtt. De szerintem kertészetben, vagy kertészettel is foglalkozó barkácsáruházban beszerezhető. Vagy egy falubéli mamitól... :D

Gandalf írta...

Szerafina, hát ti sem panaszkodhattok! Ezerrel pörögtök.

Gandalf írta...

Annamarie - Nálatok aztán úgyszintén történnek az események.
Köszi a dícséretet!

Lizi írta...

És a epröt acskóba rakta....