Manapság egyre több szezonális jellegű ételt fogyasztunk, hiszen minden érik a kertben az uborkától a spárgababon át a cukkiniig. Tegnap pedig ihletet kapván készítettem egy kis gombavacsorát, amit most jól posztolok is.
Hozzávalók -
- paradicsom
- paprika
- tojás
- majomméz
- tejföl
- saó
- jófajta füstölt kolbi
- egynémely fűszerek, amiket én most szándékosan nem használtam, de ízlés szerint bárki bármit beletolhat
Első lépésként jól megfőztem és jó keményre a tojásokat. Igen, az egyik kirepedt, na és!?
Aztán, miután kihűlt kicsit, félbe vágtam őket...
... és a sárgájukat kipiszkáltam egy mélyebb forma tányérba. A sárgát összezúztam vellával, oszt majommézzel, meg tejfellel, meg csipet saóval jól elkevertem vala. Mikor krémszerűvé vált az állaga, akkor apró kockákra vágott jófajta füstölt kolbit kevertem még hozzá.
A kikevert krémet visszatöltöttem a félbe vágott tojásokba, és a karikákra vágott paprikával díszítettem vala az edényt. Na jó, a tányért.
Ezek után félbe vágtam a paradicsomokat is, oszt ráfordítottam őket a tojásokra. Tejföllel pedig bepöttyöztem a kalapokat.
Egyszerű és szezonális jellegű vacsoraként tálalva pedig így mutat:
És még maradt belőle ma reggelire is. Na??
1 megjegyzés:
Eléggé macerás, úgyhogy legközelebb megköszönném, ha átteleportálnál egy két adagot. De mégsem annyira mint a mi könnyű nyári hamikánk amire mostanában megint rákaptunk. Talán mert nyár van????
Zöldséges tésztasaláta kapros joghurtos öntettel, mozzarellával és paradicsommal egybesütött pipimellel. Na??
Megjegyzés küldése