2014. augusztus 5., kedd

Gasztro Gandalf

Gombavacsora és gombareggeli, avagy a gyilkos galócák támadása

 Manapság egyre több szezonális jellegű ételt fogyasztunk, hiszen minden érik a kertben az uborkától a spárgababon át a cukkiniig. Tegnap pedig ihletet kapván készítettem egy kis gombavacsorát, amit most jól posztolok is. 

Hozzávalók -
  • paradicsom
  • paprika
  • tojás
  • majomméz
  • tejföl
  • saó
  • jófajta füstölt kolbi
  • egynémely fűszerek, amiket én most szándékosan nem használtam, de ízlés szerint bárki bármit beletolhat

Első lépésként jól megfőztem és jó keményre a tojásokat. Igen, az egyik kirepedt, na és!? 
Aztán, miután kihűlt kicsit, félbe vágtam őket...



... és a sárgájukat kipiszkáltam egy mélyebb forma tányérba. A sárgát összezúztam vellával, oszt majommézzel, meg tejfellel, meg csipet saóval jól elkevertem vala. Mikor krémszerűvé vált az állaga, akkor apró kockákra vágott jófajta füstölt kolbit kevertem még hozzá. 



A kikevert krémet visszatöltöttem a félbe vágott tojásokba, és a karikákra vágott paprikával díszítettem vala az edényt. Na jó, a tányért.


Ezek után félbe vágtam a paradicsomokat is, oszt ráfordítottam őket a tojásokra. Tejföllel pedig bepöttyöztem a kalapokat.


Egyszerű és szezonális jellegű vacsoraként tálalva pedig így mutat:


És még maradt belőle ma reggelire is. Na??

1 megjegyzés:

Aranyalma írta...

Eléggé macerás, úgyhogy legközelebb megköszönném, ha átteleportálnál egy két adagot. De mégsem annyira mint a mi könnyű nyári hamikánk amire mostanában megint rákaptunk. Talán mert nyár van????

Zöldséges tésztasaláta kapros joghurtos öntettel, mozzarellával és paradicsommal egybesütött pipimellel. Na??